Bundgaard blev grundlagt i 1904. I begyndelsen producerede Bundgaard kun gymnastik sko og hjemmesko.

Senere blev produktionen udvidet med både herre og damesko.
I 1924 begyndte Bundgaard at udvikle og producere børnesko.
I 1941 dør Thorvald Emil Bundgaard, som var stifter af virksomheden. Efter Thorvald Emils død bliver Thorvald Emils sønner partnere og de overvejer at specialisere sig i, at producere børnesko. 
Fra starten af halvtredserne satser brødrene Bundgaard udelukkende på at producere børnesko til alderen fra 0-7 år. De bruge meget energi på at udvikle og forbedre skoene. Og som de første af Danmarks mange skofabrikanter lancerer man de klæbede børnesko.
I 1959 er der ikke mindre end 400 skofabrikker i Danmark, hvilket er utrolig mange for så lille et land.
Op igennem 60’erne fortsætter arbejdet hos Th. Bundgaard og søn med at udvikle børneskoene. Kvalitet, holdbarhed og naturlig pasform er de tre store fokusområder.
I slutningen af 70’erne lancerer Bundgaard endnu et pletskud! Som den første skotøjsproducent i Danmark sætter man fodtøj i vandafvisende skind på programmet.
I 80’erne introduceres sloganet: ”Bundgaard udvikler børns fødder”, og det falder perfekt i tråd med sundhedsplejerskernes voksende fokus på, at velsiddende børnefodtøj i gode naturmaterialer giver sunde fødder.
I 2009 bliver Bundgaard Sko overtaget af et andet solid danske fodtøjsproducent, Sanita, som har eksisteret siden 1907. Virksomhedsstrategiske ændringer i 2012 betyder, at Bundgaard Sko rykker over i det nyoprettede firma, Nordic Footwear Company. Her vil Bundgaard Sko blive videreført efter de gode traditioner som én af mastodonterne indenfor dansk kvalitetsfodtøj til børn